Niwa Bento

Niwa Bento
Hey there Readers! :omnom:
When you’re reading this I’m hopefully on my way to Italy. I made this bento right after the crazy spontaneous decision to go to Japan this fall. Since the internships start in spring the only option was to go really soon so that means that we won’t be able to see sakura trees blossom (again) but the Koyo (autumn leaves) instead which are at least as beautiful as the cherry blossoms I think. But I’ll tell you more about my trip to Japan in a next entry!


I made this bento using mainly frozen ingredients such as the shrimps, edamame, renkon (lotus root), naruto roll, and the sweet bun. As you can imagine, it was quickly done and I didn’t had to put a lot of effort in it. Actually I had planned on making onigiri with pickled sakura blossoms but this container is just too small to show off the onigiri well enough so I sticked to normal rice and put the sakura blossoms on top. The sakura blossoms were pickled back in April, and I should have written down earlier how I did them because now I forgot… :chottoangry:
But I’ll try to remember and look at the pictures I took of the process. The rice was pretty good because I used the salt and a little bit of rice vinegar which I pickled the blossoms with. The salt smells quite intensly of cherry wood and foliage and the vinegar turned out pink. :youreweird:


Besides the frozen stuff, I had some really pretty fresh tomatoes from the plant that grows on my balcony. At first, I was rather skeptical in regards to this plant but except for looking a little miserable it produces quite a lot of tomatoes! The skin is a bit hard but the taste is great and they look beautiful, don’t you think?


The sweet bun in the red container was a little dry and had a nutty (I think) filling. Maybe it tastes better if you put it in the microwave first but it looks definitely cute in a bento. It is supposed to look like a lotus flower bud but it somehow reminds me of a peach. I also had a huge glass of lupin beans (I love their name!!) and used them in a bento for the first time. Even though they’re not very yellow, I think they look good together with the bright green edamame beans. Oh, and the bento is obviously called niwa (garden in Japanese) bento because there’s tomatoes from my little balcony garden. :nyanyan:

byebye,


Hallo liebe Leser! :nekopaw:
Wenn ihr diesen Eintrag lest, bin ich hoffentlich schon auf dem Weg nach Italien. Ich habe dieses Bento gleich nach der verrückten und spontanen Idee gemacht, diesen Herbst nach Japan zu gehen. Die Praktika sind erst im Frühling frei (zumindest viele) und somit war die einzige Möglichkeit, schon bald zu gehen. Das heisst, wir werden (wieder) die Sakurablüten verpassen, aber das Koyo (Herbstlaub) ist mindestens so schön wie die Sakurablüten, finde ich. Aber ich werde zu einem späteren Zeitpunkt noch weiteres dazu berichten.
Ich habe dieses Bento hauptsächlich mit Tiefkühlprodukten gemacht, so wie die shrimps, edamame, renkon (lotus Wurzel), Narutorolle und das süsse Brötchen. Wie ihr euch vorstellen könnt, hat dieses Bento nicht lange gedauert und ich musste auch keine grosse Anstrengung leisten. Eigentlich hatte ich vor, Onigiri zu machen und diese mit den eingelegten Sakurablüten zu garnieren, aber Onigiri sind einfach zu gross für diese Box und die Details würden nicht gut zur Geltung kommen. Die Sakurablüten habe ich im April eingelegt und ich hätte niederschreiben sollen, was ich gemacht habe, weil ich mich jetzt nicht mehr daran erinnern kann.. :ohno:
Aber ich werde versuchen, mich zu erinnern und werde die Bilder, die ich währenddessen gemacht habe, nochmals anschauen. Der Reis hat ziemlich gut geschmeckt, da ich ihn mit dem Salz und ein wenig Reisessig, mit denen ich die Blüten eingelegt habe, gewürzte habe. Das Salz riecht recht stark nach Kirschbaum und Laub und der Reisessig wurde rosa. :twinkles:
Abgesehen von den Tiefenkühlprodukten hatte ich hübsche und frische Tomaten von der Pflanze auf meinem Balkon. Am Anfang war ich, was diese Pflanze betrifft, ziemlich skeptisch, aber abgesehen davon, dass sie etwas komisch aussieht, macht sie viele Tomaten. Die Haut ist etwas hart, aber der Geschmack ist super und sie sehen echt hübsch aus, oder?
Das süsse Brötchen in der roten Box war etwas trocken und hatte, glaube ich, eine Nussfüllung oder so. Vielleicht hätte es besser geschmeckt, wenn man es in die Mikrowelle getan hätte. Aber es macht sich wirklich gut in einem Bento, finde ich. Es sollte eigentlich aussehen wie eine Lotusblüte, aber mich erinnert es an einen Pfirsich. Ich hatte auch noch ein grosses Glass mit Lupini Bohnen (ich liebe ihren Namen!!), die ich zum ersten Mal in einem Bento verwendet habe. Auch wenn sie nicht so stark gelb sind, sehen sie gut aus zusammen mit den hellgrünen Edamame Bohnen. Das Bento heisst übrigens Niwa (Garten auf Japanisch) Bento, weil die Tomaten aus meinem Balkongarten sind.
:totorosmile:

10 Responses »

  1. I’d like to see koyoo too >_< I'm looking forward to read more about your trip :D
    This bento is really beautiful and looks also yummy! I want to grow tomatoes on my balcony too!

  2. Oh, that looks delicious (as always)… :9

    And wow, you must be really organised to be able to plan a trip on such short notice! Can’t wait to hear about it, I want to go back to Japan next year myself XD

  3. Oh man!! This looks so goooooood! Thanks for sharing, I will definitely try something like this for myself. HOW EXCITING that you planned a trip to Japan!! I’m already looking forward to all the pictures and stories!! :D

  4. :hello: Hello Nekochan~ Oweee I miss visiting your blogggg! *hugs* ♥ As usual the bento is very very yummy to look at! *drool*
    I thought you called it a niwa bento because of the flowers ~ XD And speaking of flowers, that lotus flower thingy is very intriguing! I spent 20 seconds looking at it trying to figure it out before reading the entry. and OMGosssh those shrimpsss are so mouthwatering ~!!!

    I look forward to seeing your next post about Japan~! xoxo

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